Ondernemers zijn onmisbaar voor een bruisende stad. Ze creëren werkgelegenheid, zorgen voor meer werk voor andere bedrijven en zetten Lommel mee op de kaart als handelsstad. Kristalpark is op enkele jaren tijd uitgegroeid als ‘the place to be’ voor ondernemers in Limburg en aangrenzende regio’s. Deze investeringen, groot en klein, zijn bijzonder goed nieuws voor onze stad. Ze bieden Lommel perspectief voor de toekomst en zetten ons op de kaart als volwaardige industriestad in Vlaanderen.

Ook in en rond het stadscentrum zetten ambitieuze handelaars en horeca-uitbaters de toon en ook in onze wijken is het ondernemende karakter van de Lommelaar duidelijk voelbaar aan het bloeiende verenigingsleven. Als stadsbestuur willen we die ambitie, solidariteit en ondernemingszin volop ondersteunen. Als lokale overheid hebben we de taak om te zorgen voor een goede voedingsbodem waarop die ondernemerszin en initiatieven ten volle kunnen bloeien.

Noordlink vormt een mooie toegangspoort naar de site van Kristalpark. Hier krijg je al een voorsmaakje van het ondernemersklimaat dat we willen creëren. De bedrijven die gevestigd zijn in dit ‘bedrijvencomplex with a view’ staan allemaal ten dienste van de ondernemer.

Wist je dat op drie jaar tijd maar liefst 50% van de beschikbare oppervlakte van Kristalpark werd verkocht aan toonaangevende bedrijven? Zo strijkt onder andere ook H.Essers binnenkort neer op ons industriepark. Nog een bijzondere bewoner wordt Ciner. Deze glasfabriek leunt sterk aan bij ons DNA en kon dus geen betere plek uitkiezen dan onze glasstad. We verwachten door deze nieuwe ‘industriële revolutie’ zo’n 1500 bijkomende arbeidsplaatsen. Lommelaars hoeven dus niet ver te zoeken naar een  nieuwe job.

Maar we denken natuurlijk ook aan onze kostbare natuur. Daarom sloten we een overeenkomst met Natuurpunt en wordt een gebied van 47 ha omgetoverd tot een groene corridor. Samen met de aanleg van een gloednieuw ecoduct over de N71, vormt dit een natuurlijk tegengewicht voor de industriële activiteiten. Zo willen we waken over de biodiversiteit van onze bijzondere plant- en diersoorten, zoals de zeldzame lentevuurspin.

Ondernemen is durven. Het bewijs daarvan werd geleverd tijdens de afgelopen  periode. Als stadsbestuur doen we er alles aan om onze ondernemers te ruggensteunen. Zo willen we zorgen voor een mooi, gezellig en autoluw centrum waar bezoekers urenlang kunnen flaneren. Een gevarieerd aanbod aan handels-zaken en horeca maakt de ervaring compleet. Door meer groen naar het centrum te brengen, willen we de bezoekers van Bosland en de Lommelse Sahara uitnodigen om ook eens naar het centrum af te zakken. En — waarom niet — een weekendje Lommel te boeken. Want er valt van alles te beleven! 

Lees meer over duurzame energie

Lees meer over de groene doorsteek

Lees meer over lokaal vrijwilligen

Lees meer over het Huis van het Kind

Lees meer over ons sterk jeugdbeleid

  • Ondernemen