Passeerde je de groene doorsteek aan Mudhoven al? Het is een prachtig voorbeeld van hoe we de natuur naar de stad willen brengen. In de Kerkstraat maakten drie leegstaande panden plaats voor een stukje groene beleving. Deze ‘mini-Sahara’ – compleet met naaldbomen – vormt de doorsteek naar de toekomstige ondergrondse parking met 250 parkeerplaatsen. Langs het hoofdpad lopen belevingspaden met speelelementen voor de kleinsten, zoals een klimmuur en touwenparcours. Zo ontdekken ook zij spelenderwijs de mooie natuur.

Met de Lommel Loont-campagne willen we ondernemers helpen om ‘de sprong’ te wagen én dat in Lommel te doen. We helpen een handje door het toekennen van subsidies. Niet alleen voor je bouw- of renovatieplannen, maar ook als je concept bijdraagt aan de totaalbeleving in Lommel. Denk maar een sfeervol muziekcafé, hippe cocktailbar of restaurant met wereldkeuken. Hiervoor kan je rekenen op subsidies tot 25.000 euro. Zo laten we het centrum nóg meer bruisen!

De Lommelaar is een sociaal beestje. Dat is goed te merken aan de vele evenementen en activiteiten waarvoor onz  e stad zo gekend is. En die worden lang niet alleen door het stadsbestuur georganiseerd! Ook de burgers slaan graag de handen in elkaar voor allerhande festiviteiten. We hoeven dan ook niet te vertellen dat de afgelopen twee jaar stevig inhakten op het verengingsleven.  Daarom ondersteunen we de verenigingen en geëngageerde Lommelaren via een Corona-noodfonds en allerlei werkingssubsidies. We pasten reglementen aan en schaften de verplichte tegenprestatie af. Maar we luisterden ook naar de noden. Zo werden er onder andere 12 grote tenten aangekocht voor de jeugdbewegingen. En ook de carnavalsverenigingen in Lommel kunnen nu rekenen op een serieuze financiële boost, waardoor de jaarlijkse Lommelse Carnavalsstoet gratis toegankelijk is. Zo kunnen verenigingen zich volledig concentreren op waar ze het best in zijn: mensen samenbrengen!

  • Leefmilieu & natuur