We treffen Tim Van Werde, voorzitter van CD&V Lommel, en kersvers jongerenvoorzitter Jochen Bosmans op een herfstige zondagmiddag op het jaarlijkse brunchmoment. Zij vertellen ons over hun kennismaking en ambities.

Eerst en vooral: waar hebben jullie elkaar leren kennen?

Jochen: “Dankzij een kennis van mij ben ik ongeveer een jaar geleden in contact gekomen met Tim. Of ik toen de politieke microbe al te pakken had? Niet direct. Wel had ik meteen een goed gevoel bij Tim en werd mijn interesse in de politiek, en CD&V Lommel in het bijzonder, enorm aangewakkerd."

Tim: “Ik nodigde Jochen uit om samen iets te drinken. Het klikte meteen en we kwamen al snel tot de conclusie dat we helemaal op dezelfde golflengte zaten. Niet enkel politiek, maar ook op sportief vlak. We zijn beide fervente sporters en sportliefhebbers. Kort erna heb ik besloten hem mee te vragen naar het nationale CD&V-congres tijdens het laatste weekend van november.”

Het lijkt wel het begin van een sprookje! Heeft dat congres bij jou de doorslag gegeven om de stap te zetten naar de politiek, Jochen?

Jochen: “Het WIJ-congres was een ongelooflijke ervaring. Ik had in de tussentijd al kennis kunnen maken met de afdeling van CD&V in Lommel en merkte tijdens het congres dezelfde dynamiek op bij de andere afdelingen. Wel spannend trouwens: kennismaken met de kopstukken van de partij en een babbeltje slaan met Wouter Beke, Koen Geens… Die mensen kom je niet elke dag tegen!”

Tim: “Het nieuwe WIJ-congres was inderdaad een schitterend evenement. Na het Innesto congres van 2013 was dat trouwens het 2de nationale CD&V congres op rij dat we in Lommel mochten organiseren. Iets waar we als lokale afdeling toch wel trots op zijn. Zo’n congres is inderdaad de uitgelezen kans voor jongeren om eens in contact te komen met de partij en ook direct al hun stempel te drukken op enkele belangrijke programma- en standpunten. Ik herinner mijn eerste congres ook als de dag van gisteren.”

En ook jij bent jongerenvoorzitter geweest Tim?

Tim: “Ja inderdaad, vanaf 2013 ben ik jongerenvoorzitter geweest. Daarom probeer ik ook om Jochen als kersvers voorzitter te ondersteunen en probeer ik zelf te functioneren als mentor.”

Een mentor? En heb je nog veel te leren Jochen?

Jochen: “Natuurlijk. Maar met de begeleiding van Tim, de steun van de partij en de verschillende activiteiten vanuit CD&V en Jong CD&V zijn mijn eerste stappen al vlot gezet. Daarnaast heb ik ook al wel veel geleerd tijdens mijn opleiding Communicatiemanagement en een kortlopend traject Politieke communicatie. Ik hoop dan ook een grote meerwaarde te kunnen betekenen in de komende campagne van CD&V.”

En waar reiken jullie ambities?

Tim: “We zijn met CD&V Lommel enorm ambitieus en ik ben ervan overtuigd dat we alle troeven in huis hebben om volgend jaar een sterk resultaat neer te zetten. Na 30 jaar oppositie willen we echt terug een actieve rol spelen binnen het Lommelse Stadsbestuur.  Het zal ons niet in de schoot geworpen worden, maar met ons gemotiveerd team en de belangrijke inbreng van Jochen moet dat lukken. Ik kijk er in ieder geval naar uit om met een frisse, vernieuwde ploeg naar de kiezer te gaan.”

Jochen: “Ook ik droom van een sterk resultaat en hoop dat ik de Lommelse bevolking iets kan teruggeven. Als jongere merk ik nog altijd pijnpunten op: zo hebben we in Lommel nog steeds geen jeugdhuis en wil ik er ook voor zorgen dat jonge mensen zich nog meer kunnen amuseren én ontwikkelen in onze prachtige stad.”